Pro-leky.cz

Abilar® 10% pryskyřicová mast pro ošetření ran 20ml

Ostatní sortiment nebo doplněk stravy
Abilar® 10% pryskyřicová mast pro ošetření ran 20ml
Výrobce:
Kód zboží:
PET_WER-8009
Dostupnost:
skladem do 5 dnů
Cena s DPH
460 Kč (380 Kč bez DPH)
Vložit počet:

Klíčové vlastnosti

  • Pro domácí použití při léčbě škrábanců, oděrek, menších popálenin, traumatických ran, zanícených ran atd.
  • Pro profesionální použití na infikované i neinfikované, akutní i chronické rány, na otlaky, diabetické rány, bércové vředy, komplikované operační rány, popáleniny atd.
  • Účinnost Abilar® 10% pryskyřicové masti byla potvrzena výzkumnými metodami in vitro a in vivo požadovanými moderní lékařskou vědou
  • Pomáhá vytvářet optimální prostředí pro hojení ran
  • Tvoří fyzickou bariéru proti bakteriím a kvasinkám, které typicky způsobují kožní infekce
  • Doba léčby se pohybuje od dnů do měsíců v závislosti na typu rány, velikosti a etiologii

Použití a dávkování

Postižené místo, které má být ošetřeno, by mělo být před aplikací Abilar® 10% omyto a vyčištěno. V domácí péči se mast aplikuje přímo na ránu, kožní prasklinu, popáleninu či odřeninu apod. v tenké vrstvě a překryje běžnou náplastí nebo gázou. Aplikujte Abilar® 10% dvakrát denně, dokud se kožní léze nezhojí.

U chronických, těžce se hojících ran aplikujte Abilar® na ránu a překryjte ji běžnou gázou nebo jiným obvazem, který máte. U suché rány se doporučuje pravidelné převazování a pokud rána má silnou sekreci, doporučuje se použití absorbujícího obvazu. Výměna obvazu by měla být provedena podle normálního intervalu používaného pro daný typ rány. Pokud rána obsahuje dutiny, lze mast nanést na gázový pásek, který se používá v dutině rány. Gáza napuštěná mastí by se měla měnit denně nebo obden.

Abilar® 10% pryskyřicová mast je zdravotnický prostředek s označením CE, třída IIb (NB 0537). Čtěte pečlivě příbalový leták: Navod-k-pouziti-Abilar

Složení

Pryskyřice smrku ztepilého (Picea abies), Petrolatum, Paraffinum liquidum, Alcohol denat., Cera microcristallina, Sorbitan oleate, Cera alba, hydrogenovaný ricinový olej, kyselina stearová.

Kontraindikace a nežádoucí účinky

Nedoporučuje se nanášet mast na sliznice, oči nebo ústa, ani ji používat vnitřně. U chronických, těžce se hojících ran dodržujte prosím pokyny svého lékaře nebo zdravotní sestry.

Skladování

Skladujte na čistém místě při pokojové teplotě. Skladovatelnost při pokojové teplotě neotevřená 5 let a otevřená 12 měsíců.

Balení

Tuba, 20 ml.






  Komentáře: vložit komentář  



Související zboží


Před použitím pečlivě přečtěte příbalový leták. V případě jakýchkoliv otázek nebo nejasností se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem.

Příbalový leták je součástí balení každého přípravku.

Změna sortimentu a cen vyhrazena